Jumaat, 1 Mac 2013

Peringatan Kepada SemuaGambar atas : Antara gambar yang dirujuk pd aku...lubang untuk tanam tebu.
Pelabur tak tau apa2...Untuk rujukan boleh tgk arkib blog terdahulu.

Alhamdulillah...walaupun lama tak kemas kini blog...masih ramai yang hubungi aku utk tanya ttg tebu...bukan tak buat projek ni lagi tapi...aku kne silent..ada lah sebabnya....masih aktif dengan beberapa rakan yang tunjukkan komitmen...

Sini aku terpanggil utk beri ingatan kepada semua di luar sana...JANGAN percaya kepada pelbagai skim utk projek pertanian....Dah ramai sangat yang terkena...seperti serai..keli dan macam2..tak terkecuali tebu gak..ada macam-macam orang berjanji..( aku pn kena juga...moga dia dapat hidayah dariNya ).
Buka semuanya tak betul...tapi sila rujuk dulu sebelum melabur...Penganjur cukup licik dgn pelbagai bukti dan macam-macam lagi bukti sokongan....lagi hebat buat iklan di dada-dada akhbar...

Kalau berkaitan tebu...boleh tanya pada aku...kesian kpd rakan-rakan yang terkena...tapi yakin lah..Allah akan beri rezeki lebih daripada yang kita rugi itu..tapi dengan syarat kita usaha tanpa putus asa..dan sentiasa berdoa padaNya..

Di sini aku lampirkan gambar yang dirujuk kepada aku...gambar sebagai ingatan untuk semua..klu nak bertani kena ada pengalaman...bukan ikut logik akal je...jangan terus melabur dengar janji manis dari penganjur...Moga tuan-tuan lebih berhati-hati..

Salam...Kita Bertemu Kembali
Assalamualikum...
Lama tak jenguk blog sendiri...Masa begitu pantas dan mencemburui kita..
Bukan tak sudi tapi ada agenda lebih besar yakitu kepentingan ummah lebih diutamakan...
Untuk makluman je..aku setiausaha persatuan peniaga & usahawan melayu gelang patah.
Sekarang nie sibuk bina foodcourt yang dikenali sbg Medan Selera Iskandar (MSI) yang terletak berhampiran Taman Tema Legoland..
Rasa terpanggil sbb orang Melayu tak ada ruang dan peluang untuk mengejar pembangunan dikawasan sekitar...melalui MSI ini, insyaAllah ia akan menjadi nadi bagi peniaga-peniaga Melayu khasnya di kawasan Gelang Patah...amin.